CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, January 21, 2009

PuaKa terUs meNgaMuk~





kelip kelip kusangka api... kalau api di mana putungnya... hilang ghaib ku sangka mati... kalau mati dimana kuburnya....

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehehehehe~ (sile bace dgn nada cik pon~)

21 JAnuAry 2009...
hari ke-2 lubuk puaka...
well...well...well...
tepukan gemuruh skali lg aku nk kasi kat smua crews yg terlibat...

hari ni baju aku skali lg mnjadi tempat menampung air mata(mngkin juga air dr hidong---eeeyucks~).....
swear~x tipu..!..
klu smlm ade lebih kurang 3/4 kes trauma+sesak nafas,etc...hari ni pulak aku rase ade lebih dr 10 kes kot....(kire jap...1..2..3....10)..ha'ah...ye la.....kat2 10 kes pelbagai gaya....

8.30 malam.....
smua crews x kire antu atau bkn antu dah siap make-up....masing2 cuba meng'scary'kn wajah mreka...antu bersiap sedia di lokasi puaka masing2....aku pon dah get ready kat depan entrace....
-serangan pengujung bermula.....pengunjung pelbagai bangsa,agama,dan negara dah bratur depan pintu masuk-........awal2 lg org dah ramai giler(compare dgn 1st day)...pergh~..aku dh semangat!.....

mcm2 aksi la...
ade yg dah masuk..tb2...'gedegung!gedegang!'.....tembus kat pintu depan blk...mnangis2 mraung2....haiya...pnat la aku+ijan+ari+dayah+bobo pujuk dierog masuk blk...ye la kan..dah bayar RM3 x kan x nk masuk...maka..aku+bobo+dayah pon gilir2 la bw masuk mana2 group pompuan yg nk masuk tp x cukop bran~....tangan aku ni kiri kanan dah lebam kot rasenyer....mane x nyer...dak2 ni paut tgn aku jln smbil pejam mata..kirenye mmg perjalanan dieorg mmg harapkn kaki aku je...klu mnjerit x yag crite la..aku rase klu sminggu non-stop camni bole pekak sbelah tliga aku..adush~....

ade skali tu aku bw 6 org budak pompuan skali gus....3 pegang tgn knn...3 lagi pegang tgn kiri aku...(can u imagine?)...aku pnye la gigih nk heret...ade satu part tuh..kat2 track yg last gak ar..aku rase berat lain mcm...dah smpai kat last track, sorg yg blah kiri aku pengsan....sorg blah kanan aku pon jatuh tergolek..oh men!! ce korg bayangkan.....x ke panik aku mase tuh....aku br prasan yg aku sbnrnye heret 2 org budak yg dh separa pengsan mase kat dlam..tu pasal la berat semacam!....aku jerit password yg diberi....damn! x der org dengar..sound system kuat sgt....adush~---kes brjaya di setle jua----

kes brikutnya~
skumpulan minah2 br blk dr klass...smua brbaju kurung..(aku tngok sume yakin2)....ima follow dieorg masuk....7 minit lpas tu..aku nmpk kecoh2 kat pintu exit...cis~3 org dr minah2 tu dah tersandar kat tepi dinding...ala2 separa histeria gak la...aku dah cuak lg...kang satu pkp tu brjangkit histeria cemane??ayoyoyoyo....(situasi maseh under control)

di sebuah kes yg lain~....
brlaku dikalangan dak2 OAT sendiri...
si L ni antara antu2 yg brtugas la mlm ni...
die dah siap2 make-up.....
tp tb2 zarul trjumpa die dok dlm gelap kat tmpat brg2 make-up..sorg2..tgh mumbling~..
tp carenye agak scary..so zarul tegor ar die...n mase tu zarul dah rase lain mcm..maka die pnggil la kteorg...aku+dayah+izat try to cool down her la...dayah agak hebat la..die taw how to manage mnde2 camni..so ade one part tu aku dll nk bawa die g toilet..konon nk sroh amek air smayang sket....die mmg dah x larat jln lsg..badan pon dah sejuk smacam...kteorg papah die...lutot die mmg dah lembik tros...korg tau x...mase dh dekat dgn toilet..kat situ cam dh terang sikit la..die yg sgt lembik td tb2 jer berdiri tegak cam x der ape2...oh men~!! aku+dayah+ijan dah pandang2...terkejut siot....pastu ade la lg moment scary mase tu..aku x nk crite lbih2 sbb aku pon dah takut skrg neh....si din plak tb2 buat dialog "ko pegi la jauh2.." smbil pandang muke si L..haish~.....-----situasi smasa terhadap L blom di update lg-----

10.00 pm
kaunter tiket dah tutup mmandangkan ramai sgt manusia yg nk masuk..org dah bratur dr pkp atas smpai kat bawah..haiya~...

11.00pm
sume setle...!~sape yg masuk last tu mmg "enjoy lebih" ar..antu kejar smpai ke pintu kuar...

mcm2 la..
actly bnyk lg kesah mlm ni..tp aku dah x larat nk continue..esok2 la eh...
seram plak aku mlm2 ni...
btw..
mlm ni gak..atas cadangan bobba...aku create satu tabung khas..tabung amal utk rakyat gaza di bumi palestin..TQ kpd yg mnderma...

eh...one more thing..aku sronok arep aka REF from street surfers x-fresh dtg petang tu...bnyk hadiah from x-fresh die kasi...ngeee~..arep agak behave la...tgh keje kan katenyer...x dpt sembang bnyk pon dgn arep...xper...die akan dtg wif bobba utk mlm last nnt...yeah~

so far...
x der la sgt masalah yg brlaku..cma tu je la...kes2 histeria+lemah smangat dll..
~aku heran last year x der la ramai sgt yg pengsan.....last year pon antu scary gak..mngkon thn ni antu ramai sgt~

dear nennie,
aku harap story aku yg x best ni dpt mnjadi platform utk ko follow smua crite2 OAT...
aku gigihkn gak type mlm ni demi kamu..cewah~gambar2 aku upload later k...

x sabar nk tunggu bobba n others datang mlm esok..
mlm last..pasti mnjanjikan yg terbaik..

puaka menjelma...
roro aka roha~

2 comments:

blamethedevil said...

and..aku mmg akan datang malam ni!!!
tidak sabar2...

tickpick said...

wah wah...senang aku update hehehehe thnx roha!!!