CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, January 20, 2009

puaka yang berpuaka..~



Pulangkan cinta hati ku Oh hentikan lah menghantui ku Pulangkan oh pulangkan lah pada ku Ku pulangkan kesan hidup mu Yang dikau musnah tanpa relaku Bebaskanlah maafkan daku, oh kasih....

alalalalalaaaa~
mnanyi plak korg eh.....
hengat sedap bnow la tuh sore?

hAish~
aku sbnrnye dah penat sgt dah neh...
tp x per..biar aku berpura-pura OK~
(tb2 tringat esok ade taklimat CV)--adush...!~

hari ni....
20hb Jan 2008...
buat kali keduanya Puaka MngamUk lagi di PkP...
wooHooooo~
best..best...

congrats tu para hantu....
korg mmg gempak~
walaupon mase rehearsal tu kurang mnyengat..tp finally korg dh buktikan ygt terbaik....
aku yg kunon2 berani ni pon bole terkejut berok mase kna jerkah dgn korg...ntah sape ntah yg dok blakang meja tu..tb2 je mlompat time aku lalu...(aku excort mamat2 poyo je padehal)
~naseb baek brjaya control jiwa~.....

dgn pningkatan dan pmbaharuan props yg hebat dan plg pnting berkos rendah,
kerjasama smua rakyat jelata OAT,
kerjasama warga UNiSEL,
dan kerjasama bberapa pihak yg lain..
LUBUK PUAKA OAT mnjadi realiti....
mmbawa satu fenomena puaka dgn tujuan mnyedarkan kita bahawa
hantu,jin dan syaitan itu smemangnya wujud tetapi kewujudannya tidakla perlu ditakuti dan digeruni kerana kita perlu taw masih ada YANG ESA utk kita takuti dan geruni jika mlanggar ketentuanNYA...

huhuhu..
tp kan...
adekalanye,pengunjung ni diluar batasan..
aku cam geram gak la..
cuba utk berkompromi dgn pengunjung2 yg brperangai pungkek~
suke suki je nk potong Q kan~
ngok ke hape?
korg x blajar sivik eh?x blajar ethic eh?ksian~.....
dah la potong Q, siap nk buat request masuk ramai2 dgn geng..hotak die...hengat aku nak kasi?
mmg aku pisahkan la korg!...

maka,
xpela...yg tu berjaya di handle..wlau aku rase...dieorg benci aku kot..sbb aku x guna "SAYA" mase deal dgn dieorg tp "AKU"---(x der la krg ajar sgt kot..)...tp ala2 gangster gak la kot...
huhuuh..ntahla..
dlm kol 10pm camtu.....
dah ade lebih dr 3 kjadian ala2 sesak nafas+lemah smangat yg berlaku...
nk buat cemane? dah letak dah warning kat bawah b4 masuk tuh...
"OAT x akan brtanggungjawab keatas mreka yg:
lemah smangat,lemah jantung,lelah,etc....."
tp dieorg masuk gak...tiada paksaan eh...

nak dijadikan crite satu minah ni..mmg ala2 trok bnow dah hah keadaanye mase tuh..
aku selaku heroin las minit..berlari la mndapatkn bodak itu...dah x tau nk buat ape....aku+ijad+ninie brusaha la bawak budak tu turun bawah nk masuk kreta...(tangga pkp tu dah la tinggi)..(dak tu siap request x nak lelaki yg bw)...walaupon bodak tu kurus tp sbnrnye berat jugak padahal..dah la kaki aku yg bengkak ni pon x brape nk elok lg...huhuhu...dh smpai kat bawah...kreta plak stuck~ xley bw kuar...lame gak la tunggu tepi divider tuh...aku dgn ijad dah x taw nk buat ape...
tb2...jeng2...bodak tu kate die ade kancing gigi plak(mase kat atas die kate die lelah)...ijad tanpa berlengah tros sumbat kain dlm mulot bodak itu....yg klakarnye..org kancing gigi bole brcakap ke?huhuhu...bodak tu..die cabut kain tu n cakap "sblm ni pon pnah kna camni"...eh? aku dgn ijad dah heran...kancing gigi bole cakap ke? pastu secara volunteer nye die sumbat sendiri kain tu dalam mulut die...haish~...kreta tb...bw la bodak tu g klinik..naseb klinik campus blom tutop..
aku pnye la bengang dgn staff nurse tu...dgn make up yg tebal..dan gaya sperti diela doctor yg sbnrnye....mmandang kerek ke arah aku n ida...bkn nk tolong.....dah la bodak tu nyaris tersungkur kat depan klinik tuh..berat tau takk???aku la jugak yg hangkat die smpai ke katill..ngok2...pastu sound kteorg.."korg main ape smpai mcm ni"...mase tu aku br prasan..muke aku n ida ala2 scary la jgak...dgn lipstik itam+mate yg di itamkan+tanduk merah atas kepala+pipi diconteng......hohohooh....xperla..tanggungjawab aku utk part tu setle la kot..then aku blk pkp....penat2..

aku smpai je pkp....lubuk puaka dah tutup...awal lg..br kol 10.50...aku hengat dah kna block/stop dgn fellow/jana niaga....ropa2nya tidakla begitu..sesi postmoterm dah start...aku risau gak..kot2 ade mane2 pihak yg jeles dgn kteorg nk boikot dis event..tp..so far..x der la lagi..n aku harap x kan ade la...

tp kan....mase kat kaunter bawah...
ade la bberapa pihak/club lain(nama dirahsiakan) brtindak mngambil gambar curi dak2 OAT yg telah make-up ala2 hantu...apakah tujuan korg?nk publish dlm surat khabar?nk cakap kteorg x taw hukum hakam?nk cakap kteorg ni brtindak luar batasannak report kat HEP??eh heloo~....event ni dah approved by advisor,dean,HEP dll...so wut?huh!..jgn korg try nk mnghancurkn kteorg pnye misi.....aku warn korg~..!..

haish...
ade bnyk lg kes..
tp terpaksa dirahsiakan...
lain kali la story..
penat2...
jumpe lg utk hari ke-2...
to all our supportez..
TQ SO MUCH!! plz come again~


and thanx to my love BOBBA,KHAI and FAIZ....
thanx coz sudi dtg tolong2 kteorg...idea+cadangan bernas mmantapkan lg ape yg x mantap....
jauh padehal korg dtg..balik pon lewat mlm...

puaka jelmaan,
roha aka roro..

1 comments:

tickpick said...

damnn!!!!! aku tak dapat tgk...aku sakit ati aku akan miss korang nye activity!!!!! hanj~~ sgt sakit ati kot...... sangat~~ muarrgghhhhh~~~