CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, March 14, 2009

mencari harga diri yang hilang~tolong maafkan aku

(sila jgn salah paham terhadap blog yg aku post kali ni..ni hanya luahan prasaan aku...TQ)

aku x taw siapa diriku
disaat org berkata tentangku..

aku x knal mata hatiku
disaat orang mmpertikaikan ikhlas jiwaku...

bisingnya aku bkn kerna bangga..
riuhnya aku bkn kerna nama...
tajam kataku bkn utk buat hati merana..
angkuh sifatku bkn utk mencipta gaya..

bisingnya aku kerna ku cinta
riuhnya aku menghindar alpa
tajam kataku demi jaga dari lena
angkuh sifatku hanya untuk seketika..

14 mac 2009
explorace in campus...season 4

congratulations to KEROL+ERIC+HICOM dan para OATIES~
pada pndangan mata aku...dis season adlh pnganjuran paling baik semenjak 3 thn lalu...
aku suke flow explorace kali ini...
aku suke hadiah2 yg ade utk kali ni..
aku suke crews yg ade utk thn ni...
aku suke TEAMWORK yg wujud among junior...
aku suke hampir sume mnde....

tapi...aku sgt2 sedih utk posmoterm hr ni...lame kita posmoterm hr ni kan...dr kol 1.00 pm-4.30pm...mcm2 mnde kita ckp...aku mnagis bkn drama semata mata..tp ,mmg ape yg aku ckp itula yg aku rase..

tp normal la..utk setiap event..mesti ade bad things atau isu2 yg akan muncul..
aku admit mmg salah aku mngamuk sakan malam khamis tu..
aku br taw dan aku br sedar bnyk hati yg tercalar sbb aku pd mlm tu...
tp itu caranya aku lpas geram..aku malas nk peram2 sbb aku taw akhirnye jika aku peram, hasil peraman aku tu akan busuk dan berulat!!~

aku x ckp korg blame aku 100%..aku trima mnde tu sbagai satu teguran...tp aku jd konpius bila aku rase every single thing yg aku buat.suara2 yg aku lontarkn dll adalah sebuah kesalah PALING BESAR!....seolah olah x der satu mnde pon btol..xder satu mnde pon mmbawa kebaikan.....xper....akhirnye..aku mngalah!aku terima...

aku x taw how to explain kat korg mase tu sbb aku fikir camni...
korg(OATIES) mmg dah cuba bg full commitmnt utk booth etc...aku geram utk booth FPI... sbb ape yg jd adlh org yg jaga booth siang tb2 mnjadi nisbah 6:70 (brmaksud hanya 6 org yg jaga dr 70 manusia)..kemana yg lain?itu yg aku cuba pertikaikn...class non stop ke?

tp knape isu aku dan 5 org members lain dijadikan isu besar bila kteorg x jaga booth utk mlm(jujur..aku g konsert!) sedangkn booth mlm adlh mngkit nisbah (70:6)..brmaksud ade 70 manusia yg jaga booth dan hanya ade 6 manusia yg x dpt dtg... gara2 aku x dtg booth mlm tu..aku di declare x bekerja dan zeero commitment?..maka aku salah lagi~MAAF

aku sakit hati utk part tu...sgt sakit hati...sumpah~
tp x per...disebabkn aku yg mngamuk dan aku yg memanaskan keadaan maka
ITU ADALAH SALAH AKU..maka OATian tolong la maafkan aku...

Aku point to specific person bila aku rase die mmg salah...doin things on a wrong way...maka..AKU AKAN MARAH...sbb aku rase klu aku ckp elok2..x der org fokus pd request aku dan aku rase at the end mnde tu aku jugak yg akan buat....AKU BERSALAH LAGI SBB AKU MARAH..maka OATian TOLONG LA MAAFKAN AKU!~

Aku marah lagi..aku high volume lagi pasal kes2 lain....aku dh x hengat dan x larat nk list down kan satu2.....dan aku taw..aku jugak salah lagi utk semua perkara....AKU MINTAK MAAF LAGI!!OATian tolong MAAFKAN AKU!!...

Aku emo terhadap kawan2 aku bila aku rase situasi sgt TERUK...kawan2 aku stress...maka aku SALAH lagi...kawan2 dan OATian TOLONG MAAFKAN AKU....

aku taw...aku sorg perempuan yang sgt suke marah2....kuat membebel dan kadang2 x berguna dan x reti buat keje.....aku taw...jadi utk itu kawan2 ku..SILA MAAFKAN AKU....

OATies..
MAAFKAN AKU...DR HUJUNG RAMBUT SAMPAI KE HUJUNG KAKI...
AKU TAW SUME SALAH AKU....

to my junior...korg x yah takut utk bersuara if korg rase ade sumthing wrong yg x kna or wutsoever....aku x kan snng2 nk eliminate korg dr pegi ke aussie..sbb aku x der hak tu lsg~
AKU MINTAK MAAF LG IF KORG JADI TAKUT UTK VOICE OUT..

sekian....

yg memohon maaf,
roro aka roha..

3 comments:

Anonymous said...

tak pe roha...ada benda yg betul...ada benda yg salah...so kita terima je...kita buat je bg junior nie suke n gembira...dorg dr batch yg senang tak mcm kita...so kita tabahkan diri je...

shalmadrep said...

Hahahaha,
Lawak sungguh kamu semua.

Kalau la aku time post ape bende tom ar...
Aku tidak akan salahkan sesiapa, termasuk aku...
wahakakakakaka itu lah cara nak jadi org yang superb perfect!!! (ayat angkut bakul sendiri)

Actually, ape yang kamu watkan itu, tiada salah di pemerhatian aku (Melalui blog ini)
Teruskan usaha anda, sekiranya mahukan lagi yang terbaik....

Asrul Afendi Aderos said...

hi roha

as part of the post mortem, of course ive lotsa things to counter watever points u have but allow me to juz put it this way;

"...let us preserve whatever solution we had in that particular post-mortem coz it's still fragile. That solution is vital for the smoothness of our operation. As our bond and understanding at stake, we cant afford to failed our mission juz because we failed to reach agreement between us..."

Juz like u and everyone else, i hate to be there in the post mortem but thats the thing we must do to strenghten our relationship. It's like a pill, bitter to swallow but good for health. I made myself clear on this and hoping that it goes to everyone else too.

With utmost sincerity from deepest of my heart, i offer my apology on the way i convey my message but for the content itself, im strongly stood by it as it's the reality happend.

May the best always be with us!

Thank you.