CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 8, 2009

perlukah cinta dalam hidup~CINTA PEMUSNAH CITA2

ye ye..
aku taw...title aku kali ni agak bangang
agak kdengaran jiwang karat
tp nilah mnde yg aku rase skrg ni!!!!....

jantan~
ade yg marah btol dgn aku bile aku pnggil jantan..
tp sgt bangga bile aku sebut 'lelaki'...
eh plz~
mnde same je kan...

tp klu perempuan disamakan dgn betina
itu mmg kuang ajar..!!
ahahha
(maaf ade sentimen jantina disini)

memetik kata2 bobba dan aku rase telah pon dipersetujui oleh nennie n ima suatu ketika dahulu~

CINTA ITU PEMUSNAH CITA-CITA
(ADE YG NK ARGUE??SILE2)

aku bknnye nk paranoid atau menyalahkan lelaki 100%
manekan bertepuk sebelah tangan berbunyi pleyk~
(maka ade gak la salah gigirl tu sndiri sbnrnye)

tp ce pk....bila kita dah bersama dgn pasangan kita
iaitu dah declare utk mnjadi sebuah pasangan bercinta maka dgn penuh rase tanggungjawabnye kita perlu letak spenuh komitmen kita dlm relationship tu..
(yakin btol statemnt aku ni)...

then,bkn setakat komitmen je tp sedikit kepercayaan...
trustla ape yg partner kita tu buat dlm khidupan pribadi die...
tp si partner plak jgn la betray kepercayaan tu dgn mnyundal bersama org lain~

if ur partner nk have fun dgn kawan2 die,
izinkanla sbb..
kadang2 kwn2 yg die nk lepak tu mngkin dah dikenali lebih lame berbanding tempoh die mngenali kamu....
jgn sekat perkara yg dah mmg mnjadi kebiasaan die dlm kehidupan..

dan para lelaki skalian~
x yah la nk cemburu x bertempat!!
plz la weyh~
aku cukop mnyampah org camni....
klu dah sampai nk bercakap dgn classmate sendiri or abg jual air tebu pon x leh susah la..
padehal nak cakap dgn abg tu sbb nk order air tebu kurang manis jer..
masalah2..

perempuan ni slalunye moody sbab dua mnde jer:
1-- family problem
2-- bofren yg mmg suke kasi problem

klu pasal duit ke,study ke,kawan2 biasa ke..mmg small matter..
kacang je nk handle....bisa diatur..konfem x moody spanjang hari..

tp klu pk pasal jantan n family mmg bole buat semak otak...
kan kan kan~

aku bercakap camni bkn sbb aku ni anti-lelaki ye...kwn2 aku pon bersepah2 lelaki dan aku hidup krn jasa seorang lelaki bernama ABAH~

ape2 je la...

sesunggunye Hawa itu tercipta dari rusuk lelaki bernama Adam..
dan sudah fitrah alam perempuan itu untuk lelaki..

aku yg tb2 nk jiwang,
roro aka roha

1 comments:

shalmadrep said...

Huhuhu,
Sebab cinta juga'lah terbina taj mahal.
Cinta penghapus cita-cita??

Saya sokong untuk tidak kepada penyataan ini.